Scheuren in muren en funderingen

Door allerlei oorzaken kunnen scheuren in muren, funderingen en (kelder)vloeren ontstaan. Door deze scheuren kan vocht de woning binnendringen. Het is van belang, dat de scheuren worden gerepareerd en de wanden en vloeren worden voorzien van een waterdichte afwerking.

Scheuren kunnen ontstaan door het krimpen van de bouwmaterialen, thermische invloeden op de constructie, veranderende belasting op de constructie alsmede door bewegingen in de bodem waarop de constructie is gebouwd.

Als scheuren slechts kleine problemen veroorzaken kunnen deze eenvoudig worden gerepareerd. Zolang er geen vochtproblemen door ontstaan is vaak een optische reparatie voldoende.

Als echter de scheuren van dien aard zijn, dat vocht in de muren optrekt of water door de scheuren naar binnen dringt, vormen deze scheuren een ernstige bedreiging voor de woning of bedrijfsgebouw.

Scheuren in het dragend gedeelte van de constructie moeten hersteld worden op een manier, die de stabiliteit van het pand herstellen. Deze scheuren moeten in zijn geheel worden gevuld met bijvoorbeeld een epoxyhars. Tevens moeten maatregelen worden genomen ter bescherming van bewapeningsijzers. Uitgangpunt is, dat de verbinding de oorspronkelijke sterkte van de constructie gaat herstellen.

Het personeel van Provocht.nl zal bij scheurvorming altijd gaten boren bij de scheur, om de diepte van de scheur- en het vochtgehalte te kunnen meten. Later worden deze gaten gebruikt om de injectie van het afdichtingmateriaal over de gehele scheur mogelijk te maken.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

  • Sinds 1989

  • Hoge kwaliteit

  • Flexibiliteit

  • Klanttevredenheid

  • 5 jaar garantie op alle werkzaamheden