Onderkappen

Onderkappen of onderzagen is een achterhaalde maar ook zeer kostbare behandeling die niet zonder risico is. De oude waterkering zit meestal ook te laag of te hoog. Om echt doeltreffend te zijn, zouden er drie waterdichte lagen moeten ingebouwd worden wat in de praktijk vaak niet haalbaar is. En zelfs wanneer de beschermende folie correct werd aangebracht, kan er toch optrekkend grondvocht voorkomen op plaatsen waar de waterkerende laag is doorgeslepen voor de leidingen. Onderkappen is dus maar een tijdelijke oplossing.

Wat is beter: injecteren of onderkappen?
Er bestaan twee behandelingen om uw optrekkend vochtproblemen op te lossen. Wie de oorzaak van optrekkend grondvocht definitief en correct wil aanpakken, kan het best de vochtige muren laten injecteren. Zeker bij oude panden raadt Provocht.nl deze oplossing aan. U zou de muren in principe ook kunnen onderkappen en een vochtscherm plaatsen, maar dit vereist veel werk (en dus veel geld) en het resultaat is niet 100% sluitend. Op plaatsen waar een opening aanwezig moet zijn voor bijvoorbeeld leidingen, kan het grondwater gewoon verder omhoog stijgen. Bovendien zit de waterkerende laag meestal te hoog of te laag en zodra de plaatsing niet 100% optimaal werd uitgevoerd, is dit geen duurzame uitkomst meer.

Provocht.nl kan als geen ander dit probleem aanpakken en zorgen voor een duurzame oplossing en reparatie van de aangetaste wanden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • Sinds 1989

  • Hoge kwaliteit

  • Flexibiliteit

  • Klanttevredenheid

  • 5 jaar garantie op alle werkzaamheden