Schimmels

Schimmels

Vlekken op de muren, groen, bruin of zwart, wijzen op schimmels. Schimmels gedijen het best in warme, vochtige en slecht geventileerde ruimtes. Ze wijzen op een te hoge vochtigheidsgraad. Het zijn micro-organismen die zich snel verspreiden en veel schade aanbrengen. Bouwconstructie en materialen worden aangetast, maar schimmelvorming leidt ook tot de ontwikkeling van schadelijke stoffen. Die verzwakken de menselijke weerstand en kunnen zelfs allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken. Doorslaand vocht en slechte ventilatie zijn één van de oorzaken van schimmelvorming.

Hoe komt u dat er schimmel begint te groeien op de muren?
Enkele mogelijke oorzaken:

Condensatie door de aanwezigheid van koudebruggen en te weinig ventilatie
Onvoldoende verwarming en een te hoge waterdampproductie
Bouwvocht in nieuwe huizen die niet voldoende hebben kunnen drogen
Lekkende leidingen, dakgoten en/of afvoerbuizen
Slagregens kunnen door doorslaand vocht voor natte binnenmuren zorgen
Kapotte ramen, afgewaaide dakpannen, beschadigde daken…
Wat kunt u doen om schimmelvorming te voorkomen?
Zijn de vochtige muren het gevolg van lekkage of scheuren dan moet dit eerst hersteld worden. Zodra de vochtproblemen behandelt zijn, zal de schimmel niet meer tevoorschijn komen. U kunt ook uw steentje bijdragen door uw huis droger te houden. Dit kan door beter te ventileren, zelf minder vocht te produceren in huis (bv. wasgoed niet in de huiskamer drogen) en door meer te verwarmen.

De experts van Provocht.nl zijn gespecialiseerd in het stellen van de juiste diagnose over de oorzaak van de schimmelvorming in uw woning of bedrijfsruimte. Na het stellen van de juiste diagnose kunnen wij u een voorstel doen tot het verhelpen van de problemen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • Sinds 1989

  • Hoge kwaliteit

  • Flexibiliteit

  • Klanttevredenheid

  • 5 jaar garantie op alle werkzaamheden